Murias de Rechivaldo

20130323-164916.jpg

Päivän lehdessä Espanjan päävalmentaja taivastelee tasapeliä mahdottomaksi! Jalkapallo on suurta, mutta pääsiäinen on vielä suurempaa. Leonin (maakunnan keskuspaikka) lehdessä oli kolme sivua eilisestä Espanja-Suomi-pelistä, mutta seitsemän sivua pääsiäisestä: karttoja kulkueista, kuvia siitä, miten naisten kulkue aloitti ensimmäisenä kierroksensa jne.

Päivä oli pilvinen, vähän ripsi vettä, mutta lopulta oli taas aurinkoista. Kävelin yksin ja tapasin ainoastaan Davidin, tutun mehunjakelijan. Hän kiersi aamulla siivoamassa caminoa, mutta koska on vähän peregrinoja, ei Davidin roskapussiinkaan kertynyt juuri mitään. Tapasimme myöhemmin hänen mehupisteellään. Jos mahdollista, asumus oli vielä huonommassa kunnossa kuin ennen. Onneksi talvi alkaa olla ohi.
Kun kuvasin Davidin joulukussa 2009, hän oli vielä pitkätukkainen:
https://talvicamino.wordpress.com/2009/12/11/astorga/

En jäänyt Astorgaan, vaan kävelin muutaman kilometrin verran siitä ohi. Kaupungin kaduilla oli poliisin pyyntöjä siirtää autot pois huomisiltana, tänään on ”vain” konsertti, mutta huomenna taas Astorgassa kuljettaisiin piippalakit päässä. Astorgan pääsiäiskuvia 2007 näet tästä linkistä
http://koti.mbnet.fi/edith/santi07_1.html

Muriasissa on monta baaria ja monta mahdollisuutta majoittua, mutta täällä ei ole kauppaa. Vitsailin yhdelle nuorelle saksalaiselle, joka tuntuu asuvan täällä, että olen tainnut jo nähdä kylän kaikki nähtävyydet, kun olen nähnyt kirkon ja ruskeat kanat. Poika oli heti huumorissa mukana ja kehotti käymään vanhan kylän raunioilla joen takana, siellä saattaisi olla valkoisiakin kanoja.

Ajatuksia niille, jotka suunnittelevat caminoa:
Jos vain ehtii, kannattaa opiskella vähän kieltä. Vaikka aamiaisbaarin tiskillä ei ole muutama pulla vitriinissä, voi kysyä ”Hay tostadas?” (Onko paahtoleipää?) ja hyvin todennäkäisesti kohta saa nauttia ylileivän leikattua paahdettua leivänpalasta voin ja marmeladin kera.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s