El Acebo

20130324-174507.jpg

Caminon mukavimmat maisemat tällä välillä. Sää sen sijaan ei suosinut: aamun sumu muuttui vähitellen tihkusateeksi ja kun ylemmäs vuorille noustiin, se muuttui rännäksi, pikkurakeiksi ja viimein lumeksi. Lumi oli kivoin vaihtoehto.

Kävely sujui kuitenkin hyvin, sillä kun välillä tuuli ja oli kuivempaa, kamppeet kuivuivat nopeasti. Sekä Haglöfsin kuorihousut että Patagonian kuoritakki olivat oikein tähän säähän sopivia. Huomenna laskeudutaan alas laaksoihin, saas nähdä, pitävätkö säätiedot alavilla mailla paremmin paikkansa kuin mäillä.

Tapasin tänään kaikenlaisia ihmisiä, muun muuassa kaksi takaisinkävelijää. Ei riitä, että kävelee Santiagoon tai Finisterreen, vaan osa haluaa kävellä myös takaisin, niinhän sitä ennen ihmisten oli pakko tehdä – ei pyhiinvaelluksilta ollut kyytiä kotiin, vaan jalan oli tehtävä matka kumpaankin suuntaan.

Olen ottanut taktiikaksi puhua kaikkien kanssa, vaikka siinä ei ehkä ole mitään uutta.

Ajatuksia niille, jotka suunnittelevat caminoa:
Slmäiln eilen camino-ohjeita, niissä kehotettiin suunnittelemaan matkaa etukäteen. Eihän suunnitelmia ole pakko noudattaa – tämä on vähän kuin intereillausta eli suunnitelmia saa muuttaa vapaasti – mutta jonkinlainen perehtyminen reittiin voi olla hyväksi. Reittisuunnittelun opas:
http://www.godesalco.com/plan/frances

Advertisement

4 thoughts on “El Acebo

    • Kiitos Pappilan mummolle! Täällä koko pääsiäisviikko on jatkuvaa juhlaa. Huomenna jään tarkoituksella Ponferradaan nähdäkseni kaupungin pääsiäiskulkueen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s