Ponferrada

20130325-205728.jpg

Päivä oli sateinen. Matkakin oli lyhyt, kävelin vain nelisen tuntia El Acebosta tänne Ponferradaan. En nukkunut siestaa, mutta vietin aikaa alberguessa: luin kirjaa, join kaakaota, seurustelin ihmisten kanssa, odottelin, että vapaaehtoissedät Angel ja Jose kumppaneineen saavat pyykki- ja kuivauskoneen pyörimään (no joo, bambupaidat ovat ihan lopulta kosteita, sukat eivät onneksi niinkään). Paljon oli hirvittävän märkiä tulijoita. Rabanalilla on tullut lunta ja muuten on satanut vettä koko päivän.

Olen neljän hengen huoneessa hollantilaisen, latvialaisen ja espanjalaisen naisen kanssa. Latvialaisen makuupussikin on märkä, mutta vapaaehtoisukot ovat sitä mieltä, ettei pesukoneessa voi pyörittää vain kuivausohjelmaa.

Myöhemmin sisään tuli uusia läpimärkiä vaeltajia. Jotkut olivat kulkeneet makuupussi ilman mitään suojaa kiinnitettynä rinkan päälle. Jos kuivausohjelmaa ei koneesta löyty, niin näillä ennusteilla sanoisin, että heillä on kostea yö tulossa. Onneksi jokaisella kerrossängyllä on lämmin huopa tulijaa varten.

Ulkona on lämmntä plus kahdeksan astetta, mutta sisätiloja aletaan lämmittää vasta illalla. Yöksi patterit on – ainakin tähän asti – aina kytketty pois päältä. Pienten pattereiden tarjoama kuivaustila on kysyttyä. Otin äsken kaupasta kaikenlaisia mainoslehtiä, ehkä auttavat latvialaista saamaan kenkänsä kuiviksi.

Ajatuksia niille, jotka suunnittelevat caminoa:
Mielestäni hyvä lista majapaikoista löytyy tältä sivulta:
http://www.gronze.com/camino-de-santiago/camino-frances/todos-los-albergues.htm

Mundicamino on myös informatiivinen, mutta tänne uudet majapaikat tuntuvat listautuvan hitaammin:
http://www.mundicamino.com/ingles/

Advertisement

4 thoughts on “Ponferrada

  1. Porukkaa on paljon, Ponferradan majapaikkakin oli aika täynnä. Olin väärässä, kun luulin, että täällä olisi pääsiäisen lähestyessä paljon espanjalaisia. Ei ainakaan vielä näy paikallisia perheitä pyhiinvaelluksella, vaan täällä on portugalilaisia, hollantilaisia, saksalaisia, hollantilaisia, korealaisia, jopa Liettuasta on joku.

  2. huumoricamino kuullostaa hauskalta. taidan toteuttaa sitä elämässäni muutenkin. siivosin eilen oluen voimalla ja nyt en uskalla kaivaa tuttuja tavaroita esiin. Leikin kotonani hotellia. Siistiä on. Hyvää kävelyintoa ja suorittamattomuutta.

  3. Nyt ei ole suorittamista. Kun aurinko viimein paistaa, istun pikkubaarin terassilla, juon fantaa ja hyödyn ilmaisesta wi-fistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s