Palas de Rei

20130331-203658.jpg

Ensimmäinen pilvetön aamu. Kun lähdin Ferreirosista, näin ensimmäistä kertaa kuun taivaalla. Kellojenpyörityksen ansiosta aurinko nousi vasta 8.39, mutta jatkoi sitten paistamista pitkin päivää. Välillä nousi äkillisiä sateita.

Portomarinissa rakennettiin fiestaa (kuvassa). Ymmärtääkseni fiestan yksi aihe oli paikallinen ”palava viina” aguardiente de orujo eli augardente, joten markkinatouhun keskellä, parhaalla paikalla olivat viinapannujen teltat. Lehden mukaan tätä vahvaa viinaa oli valmistettu 500 litraa, onkos se nyt paljon?

Tänään aurinkosäässä caminolla oli pikkureppulaisia ja jopa yksi odotettu espanjalainen perhe pääsiäiskävelyllä. Selvähän se, että tuskin kukaan olisi viime viikon sateeseen tuonut mummoaan kävelemään.

Kesken kaiken törmäsin Susaniin Kaliforniasta. Amerikankieltä, valkoisia hampaita ja blondattua hiusta pyöri ympärillä, kun minut katsastettiin ja todettiin sopivaksi dokumenttiin. Tien vierellä keltaisessa rypsipellossa seisoi kuvaaja-Herman kahden canoninsa kanssa tallentamassa meitä videolle ja still-kuviksi.

Naputtelin osoitteeni Susanin blackberryyn, ehkä hän joskus kertoo, onnistuiko dokkari.

Tänään tuli matkaa lähes 34 kilometria, joten päätin tulla Palas de Rein ainoaan hotelliin yöksi nukkumaan rauhalliset yöunet. Vaikka paikalle tarjoavat kilpailua ainoastaan kympin hintaiset alberguet, palvelu on lähes uskomatonta. Äsken kun nousi ukkosmyrsky, vastaanottovirkailija kiersi tämän pienen kylän muutaman ruokapaikan ja toi hotellin asiakkaille sateenvarjoja.

Advertisement

4 thoughts on “Palas de Rei

  1. Jonakin kauniina päivänä me sitten katsotaan ömerikkalaisen Susanin tekemää dokumenttia, jossa esiintyy joku Jaana jääkarhujen maasta kertomassa siitä, että ihon pitää olla kuivana hatun alla caminon aikana.

  2. Siellä sitä kävellään hattu heiluan. Arboretumin kahvila oli pääsiäisenä auki. Siellä ihmiset hiihtivät, pilkkivät ja kävelivät Pyhäjärven jäällä. Siellä matka taittuu kohti loppuaan. Jaksamista sinne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s