Los Arcos

    
Los Arcos
Kuulin eilen hurjia juttuja. Kun tänään kävelin, huomasin, että kuulin kaikki jutut samalta pariskunnalta, jonka kanssa ensin kävelin vähän matkaa ja sitten päädyimme syömään yhdessä alberguen omaan ravintolaan. 
Tässä muutamia jutuista:

1) Vuonna 2009 nuori mies lähti caminolle St Jean PIed de Portista. Hän eksyi ja kuoli vain 12 kilometrin päähän kylästä. Eilinen pariskunta oli paikalla, kun nuoren miehen vanhemmat tulivat viime viikolla tuomaan muistolaatta poikansa ristiin. Valitettavsti lunta oli niin paljon, että omaiset eivät päässeet Napoleonin reitille, mutta vaeltajien toimiston ystävällinen vapaaehtoistyöntekijä lupasi viedä laatan paikalleen, kunhan sää paranee.

2) Pamplonassa oli opiskelijamellakoita. Lasia särjettiin ja kaupungissa oli ihan hirveä siivo, kun pariskunta oli siellä.

3) Nousussa Alto de Perdonille joku kaatui niin pahasti, että häneltä murtui luita kädestä. Pariskunta oli auttamassa häntä. Onnettoman käsi oli sininen, musta ja punainen ja kivut olivat hirveät.
Olipahan ajateltavaa, kun kävelin. 
Lorcan pikkukylän alberguen kahvilaa pitävä korealainen nainen kertoi, että heillä oli ollut kahdeksan yöpyjää. Aika lailla on porukkaa liikkeellä näin pääsiäisen aikaan.
Aurinko paistoi tänäänkin ja sää oli muutenkin hieno. Kävin Estellassa Decathlon-urheiluliikkeen jonkinlaisessa outlet-myymälässä ja ostin asialliset shortsit kympillä. Naisten housut olivat kaikki pinkkejä, menin miesten puolelle.
Nyt olen Los Arcosissa. Päätin mennä vaihteeksi yksityiseen majataloon. Pension Mavissa huone maksaa 28 euroa, mikä on sopiva hinta minulle tänään.

Advertisement

5 thoughts on “Los Arcos

 1. Brysselissä on levotonta. Räjähdyksiä lentokentällä ja metrossa. Arviolta 21 kuollutta. Surullista. Olet varmasti lukenut jostain mediasta jo.

  • En ole kuullut Brysselistä. Täällä uutisoidaan yhä Erasmus-opiskelijoiden onnettomuudesta. Kuolleiden nimet ja omat valokuvat on julkaistu moneen kertaan. Kannattaa katsoa, millaisia selfie-kuvia itsestä jää lehdistölle, jos sattuu täällä kuolemaan.

 2. Äidille terveisiä, että noiden jutut eivät ehkä kaikki olleet aivan välttämättä totta. Tosin tapasin kyllä eräänkin saksalaisen naisen, jonka selkäkivuista pariskunta oli kertonut. Nainen kulki bussikyydeillä kylästä kylään kipujensa takia. Annoin hänelle aasialaisia akupunktiolaastareita – toivottavasti auttavat. Tekniikkakommentti vielä: Google Translatella voi ottaa ”kuvan” vaikka japanilaisesta paketista ja se kääntää sulle käyttöohjeet, ooh!

  • Onnistuuko todella tuo käännös kuvasta?!
   Matkoilla kuulee kaikenlaista. Suodatus on tosiaan hyvä olla päällä.
   Miten pääsiäisen näkyy pikkukylissä? Vai onko kaikkialla nyt hiljaisellakin viikolla kulkueita edelleen?

   • Google Translate kääntää hyvin muista kielistä englantiin, mutta suomeksi voi tulla sitä ja tätä, koska kielialueenme on niin pieni. Mun venäjän tunneilla vieruskaveri käytti ohjelmaa kappaleiden pikakäännökseen. Ohjelmalle annetaan lupa käyttää puhelimen tai tabletin kameraa, tehdään kohdistus, napin painallus ja teksti kääntyy.
    Ohjelmalle voi myös nykyään puhua oudot sanat tai kirjoittaa ne käsin kosketusnäyttöön. Eikä maksa mitään. Aion silti jatkaa kielten opiskelua – toistaiseksi 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s