Santo Domingo De La Calzada


Santo Domingo de la Calzada
Aamulla Nájeran katuja siivottiin, sillä viime yö oli kaupungissa (illan, yön ja aamuyön äänistä päätellen) yhtä fiestaa eli juhlaa.
Caminolla taas kuiva, pilvinen päivä pitkin viini- ja viljapeltojen reunoja. Puita ei lainkaan. Reitillä oli joko päällyste tai kova hiekkapohja.
Kun Santo Domingo de la Calzadan kaupungin keskustaan kävelee, tulee suoraan Casa de la Cofradia del Santo -albergueen. Paikka on iso ja erinomaisesti hoidettu. Porukkaa otetaan sisään pikavauhtia. Sänkyjä on eri tiloissa ja kerroksissa yhteensä 211, pikkupyykit pestään ulkona (kylmä vesi), keittiö ja iso ruokailutila löytyy. Wi-fi ei toimi tällä kertaa.
Perille päästyä sää muuttui tänäänkin aurinkoiseksi. On suorastaan lämmin. Paikallisetkin ovat kerääntynyt terasseille.
Täällä on Ferie de Dulce, markkinat, jossa oli myynnissä ruokaherkkuja parmesanista ja paikallisista Fardelejos-leivoksista sokeriruokoon (caña de azúcar). Kävelykadulla oli lisää markkinamyyntiä (kuva).
Istuskelin auringon lämmössä. Illalla kävin kirkossa. On Jueves Santo eli kiirastorstai, jolloin iltamessun aiheena on La Última Cena del Señor eli messu, jossa toistetaan Raamatun tapahtumia kiirastorstain illalta. Santo Domingo De La Calzadasssa juttu vedettiin rutiinilla läpi eikä rituaali ollut mitenkään erityisen kohottava. Kirjoitin itselleni jo aiemmin, etten voi astua samaan lätäkköön kahta kertaa. Näin tälläkin kertaa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s