Itero de la Vega

Hornillosissa meitä yöpyi yhteensä neljä peregrino-vaeltajaa. Korealaisia nuoria naisia on kaksi!

Annoin aamulla muiden lähteä ensin ja keittelin vielä keittiöstä löytyvää punaista teetä mukaankin. Eilen en taaskaan muistanut juoda tarpeeksi.

Nämä kylät ovat todella pieniä, asukkaita on virallisesti ehkä alle sata, mutta kesäaikaan vaeltajille tarjotaan runsaasti majapaikkoja, kauppoja, baareja jne. Pikkukylässä voi nykyään olla neljä tai viisi vaeltajien majapaikkaa. Talvella on todella hiljaisempaa. Kesätyöläiset ovat lähteneet ja kaikki on kiinni.

Aamutihku muuttui sateeksi, mutta kun tuuli kääntyi pohjoiseen, alkoikin tulla lunta. Näin kaukana kaksi valkohäntäistä peuraa. Ihmettelin parveilevia kanamaisia lintuja ja niiden jälkiä, jotka minusta näyttivät lumessa vähän caminonuolilta. Mene tuonne, eikun tuonne! Myöhemmin näin julisteen, jossa oli aika samanlaisia lintuja. Julisteen mukaan lintu on Tetrax tetrax latinaksi.

Sain jossain vaiheessa italialaisen miehen ja korealaiset neidot kiinni, sillä heillä oli paljon säätämistä vaatteiden kanssa: sadeviittaa päälle ja pois, talvitakin päälle toista takkia – ja pois. Kaikki kaavimme kenkiämme, jotka keräsivät ärsyttävää mutaa.

Kylät olivat hiljaisia, näinköhän edes yhtään kauppaa, joka olisi auki. Tuuli tyyntyi, ja alkoi paistaa aurinko. Castrojerizin jälkeen olikin mukava sää kävellä. En nähnyt enää viime yön kavereitani. Joku Polina on katsonut asiakseen kirjoitella mietelauseita camino-opasteisiin. Yksi hänen ajatelmistaan näkyi olevan ”Camino rikkoo ja yhdistää sydämiä. Polina.”. Koska caminolla on suurta hupia pohtia kanssavaeltajia, luulen, että jotain tuollaista saattaa tapahtua Italia=Korea-akselilla.

Advertisement

2 thoughts on “Itero de la Vega

  1. Oliko jossakin kauppa auki? Millaiset lämpötilat sisätiloissa?

    • Carrion de los Condesissa on monta baaria, mutta vain yksi ravintola auki. Myöhemmin aukeaa toinen ruokapaikka, ehkä.
      Herkkukaupasta sain pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä huomista varten. Sielllä olI myös vähän leipää myynnissä. Koetan aamulla käydä kaupassa ennen lähtöä. Vähän säätämistä vaatii ruokahuolto tähän aikaan vuodesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s