León

Katson säätietoja netistä espanjalaiselta El Tiempo -sivulta:

https://www.eltiempo.es/leon.html?v=por_hora

Sivu näyttää sään tunti tunnilta, kaikenlaisia varoituksia ja ennustuksia.

Jokaisessa baarissa on tv auki ja sieltä saa myös sääkatsauksia. Telkkarin uutisissa sää on iso juttu, milloin mikäkin toimittajaparka seisoo kinoksessa todistamassa, että vuorilla on talvella lunta.

Tänään taas vain 20 kilometriä, koska Leónin jälkeen seuraava avoin albergue olisi 25 kilometrin päässä. Sinne asti ei voinut mennä, mutta mikäs tänne on jäädessä. Talvella vaellus täällä vaatii hieman suunnittelua eikä voi vain kävellä katsoen, mihin asti jaksaa.

Huomenna on edessä siis 25 km. Opaskartan mukaan matkaan kuluu aikaa viisi ja puoli tuntia, jos ei yhtään pitäisi taukoja.

Lyhyet päivät ovat mukavia, ehtii tutustua paikkoihin. Kuten tänään Leónissa olen ehtinyt nähdä Antonio Gaudin suunnitelman Casa Botinesin (1891 – 1892). Kun Piispojen palatsi Astorgassa oli valmistunut, arkkitehti kutsuttiin tänne. Myös tätä kuvan rakennusta ihmeteltiin jo aikanaan ja monet olivat varmoja, että se romahtaa rakennusvaiheessa. Siinähän tuo edelleenkin kasvattaa rohkean arkkitehdin mainetta. Jos ei hyppää, ei lennä.

Leónin lähestymistä on koetettu helpottaa uusilla ratkaisuilla. On ylikulkua ja uusia reittejä kauempana autoista. Enää joutuu vain pienen hetken kävelemään vaarallisesti valtatien viertä. Näin myös, että uutta siltaa rakennettiin Puente Castrossa.

Kevensin aamulla reppua ja jätin yhden kirjan (Carol Shields: Ellei) majapaikan kirjahyllyyn. IPadillä on vielä kirjaston kirjoja laitteella luettavaksi. Samasta laitteesta olen kuunnellut iltapäivisin YLEn Kuusi kuvaa -podcasteja. Rauhallinen sarja on minulle nyt sopivan ajaton ja nykyhetkeen sitoutumaton.

Advertisement

5 thoughts on “León

    • Joka paikassa on ollut lämmitys, mutta lattiat ovat kylmiä, kuten tiedät. Joskus on kivilattiat, eivätkä ne lämpene siitä, että yksi patteri kuumenee huoneen nurkassa. Varauduin tähän ottamalla mukaan superlämpöiset, mutta kevyet tossukat, joissa on vähän vartta ja kumipohja. Etsin tällaisia lullukkaita pitkän aikaa ja löysin ne viimein jostain kirpparilta parilla eurolla. Oikein hyvä ostos. Saatan jättää ne Astorgaan majapaikan ”Ota-tästä-itsellesi”-laatikkoon seuraavalle iloksi.

    • Mulla oli paljon aikaa tänään ja menin Leónista lähdettäessä kiinabasaariin. Siellähän niitä lämpöisiä sisätöppösiä oli vaikka kuinka paljon vitosen hintaan. Palelevathan se paikallistenkin varpaat vetoisilla lattialla.

    • Kiitos! Täällä on niin vähän peregrinoja, että eilenkin sain vain kahdelle Piemonten miehelle huikata ”Buen camino”, hyvää vaellusta. Kävelysää on ollut jo useamman päivä hieno, kevättä ilmassa, linnut laulavat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s