Foncebadón

No rules! Vaikka minulla oli valmiit suunnitelmat, ne on tehty rikottavaksi. Hyppäsin ALSAn bussiin ja tulin sillä Astorgaan. Matka 17 kilometriä / 1,65 e. 

Bussipysäkillä kuulin, että Astorgan kauniissa kaupungissa olisi tänään markkinat, mutta siitä huolimatta jatkoin matkaa. 

Kiipesin ylöspäin. Matkalla Foncebadóniin pidin taukoa Rabanal del Caminossa, josta kuva. Täällä on tullut pysähdyttyä usein ja majoituttuakin. Täällä kirkossa äidin sopraano ihastutti eräänä kiirastorstaina. 

Laskin, että Rabanal del Caminossa näyttää olevan nyt ainakin tusina majoituspaikkaa halvoista kalliisiin. Jotkut pienet kylät kasvavat caminon myötä. Vaeltajat tuovat työtä ja asukkaita. 

Kävelty on Astorgan korkeudesta (869 m) Foncebadóniin (1430 m). Huomisaamuna nousua on vielä vähän Cruz de Hierrolle eli rautaristille. Olen ollut caminolla kolme viikkoa!

2 thoughts on “Foncebadón

  1. Tuolla yövyin vuonna 2014, kirkon yhteydessä. Oli kylmää mutta hyvää yhdessätehtyä ruokaa.

    • Meille tehdään juuri ruokaa Casa Chelossa. Istuskelen jo pöydän ääressä – keittiön tuoksut lupaavat hyvää. Yö, iltaruoka ja aamiainen maksavat 35 euroa. Meitä majoittujia on muutama. Tänne saapui juuri espanjalainen nainen, joka on hukannut luottokorttinsa ja henkkarinsa eilen. Aamupäivä on mennyt asioiden järjestämisen kanssa Astorgassa.

Jätä kommentti