Astorga

2015/01/img_3611-0.jpg

Täällä olen taas. Huomenna perjantaina on tarkoitus aloittaa tämä yhdentoista päivän pikku pyrähdys -camino kohti länttä.

Tulin Lufthansalla Madridiin, josta hyppäsin bussiin. Koko päivä meni matkustaessa, iltakuudelta, kun aurinko juuri laski, olin perillä Astorgasa.

Majoituin Sirves de Maria -albergueen. Täällä sisällä on hieman viileä, mutta ei onneksi kovin kylmä. Majoittaja, vapaaehtoinen mies, kokeili pattereita ja pyöritteli päätään. Koska nämä hospitalerot pitävät huolta vaeltajista, hän kyseli suunnitelmiani ja kertoi, että Foncebadonin molemmat majapaikat on suljettu lumen takia. Sitä ennen matkan varrella on Rabanalin kylä. jossa hospitaleron mukaan yksi albergue taas on avattu talviloman jälkeen.

Olen nyt majapaikkamme yhteiskeittiössä. Pitkän pöydän ääreen tuli toinenkin vaeltaja, mies täysissä sadekamppeissa (ei sada), täytyypä selvittää, millä kielellä voisi vähän huomista reittiä ihmetellä yhdessä, espanjaa taitaa osata. Vaikka kyllä mua jo nukuttaisikin.

Advertisement

5 thoughts on “Astorga

  1. Mukava lukea tätä matkakertomustasi. Toivottavasti sää suosii vaeltajia, sinä olet onneksi tottunut haastavampiinkin keleihin. Hyvää matkaa!

    • Hei Tiina! Eilen paistoi aurinko, kun saavuin tänne lähtöpaikkaan. Tälle päivälle mulla on paljon evästä ja paljon aikaa eikä päivän aikana ei tarvitse tehdä muuta kuin päästä jonnekin, missä voi nukkua ensi yön. Sopiva paikka taitaa olla noin 20 kilometrin päästä. Katselen aamulla ensin tätä Astorgan kaupunkia ja lähden sitten matkaan.

  2. Se toinen Astorgan majapaikan pitkaan ruokapoytaan istunut oli Ruotsista ja kavelemassa takaisin Santiagosta. Kaikkiaan majapaikassa vietti yota kolme miesta ja mina. Herrat olivat Italiasta, Ruotsista ja Norjasta. Italian mies oli viela viime viikolla menossa Sevillaan, etelaan, aloittamaan caminonsa sieltá. Mutta sitten han naki televisiosta, etta Cebreirolla on lunta ja paattikin tulla ensin kavelamaan tanne viideksi paivaksi. Kun han on nahnyt lunta tarpeeksi, han lahtee lampimaan. Ihmettelinkin, kun hanella on aika kevyet varusteet, makuupussikin ”tehty rannalle”, kuten han itse kertoi. Eli kielista: ruotsalaisen kanssa englantia, italiaisen kanssa polkkyespanjaa.

    Kiitos Minni, enitenhan mua nama illat huolettivat ja kylla ainakin toistaiseksi aivan aiheesta. Yolla tarkenen kylla, kun mulla on paksu untuvamakuupussi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s