Burgos

  
Burgos
Pitkä päivä alkoi muutaman tunnin kävelyllä metsäisen maiseman halki. Caminon harvoja paikkoja, missä on enemmän puita, on tässä ennen Agesia. 
Pilvistä, tuulista. Atapuercan jälkeen opasteet ovat yhtä huonoja kuin aiemminkin. Pitää vain jatkaa mäellä kivistä reittiä pitkin aidan vierusta, kunnes näkee keltaisen nuolen. 
Aurinko alkoi paistaa puolen päivän aikaan, mutta vastatuulikin voimistui. Otin suunnan kohti lännessä näkyvää kaupunkia ja valitsin peltoja halkovista teistä sen, joka vei suorimmin kohti kaupunkia.
Kun tulee kaupungin reunalle, on matkaa keskustaan Gamonal-teollisuusalueen ja esikaupungin halki vielä kymmenen kilometriä. Pidin kunnon tauon ensimmäisessä kahvilassa. TV näytti dubattua Simpsonit-jaksoa. Monena päivänä eri kahviloissa on tv:ssä pyörinyt Ahora Caigo -visailuohjelma, jossa väärällä vastauksella lattia aukeaa ja pelaaja putoaa alakertaan. 
Kaupungissa tuuli ei tuntunut enää. Lämpöä oli +15 astetta. Camino vie suoraan suurelle kunnalliselle alberguelle, jossa taas kerran kaikki pyörii hyvin organisoidusti. Wi-fiä ei ole käytössä, mutta olen muutenkin sattunut majapaikkoihin, jossa se ei ole välttämättä toiminut (hyvin).
Tähän tämä tällä kertaa loppui, kävely.

Ehkä kirjoitan vielä vähän varusteista:

1) Tällä reissulla sattui olemaan kuivaa, lämmintä ja usein aurinkoistakin, joten sadevarusteista ei voi sanoa mitään. Ostin Estellasta Decathlon-shortsit, joissa sitten kävelin koko loppumatkan.

2) Pidin kuitenkin rinkassa koko ajan sadesuojan päällä. Räikeänvärinen sadesuoja näkyisi, jos yksin kulkiessani keikahtaisin johonkin ojanpohjaan. 

3) Aamut olivat vähän viileitä, mutta Braga Polar -putkihuivi ja fleechanskat lämmittivät sopivasti. 

4) Illalla minulla oli lisää fleeceä, eli mustat fleecehousut, kuten taisi olla viime talvenakin. 

5) Aurinko lämmitti jo tähän aikaan vuodesta pyykit niin, että pikkupyykki ehti monena iltapäivänä kuivaa ennen iltaa.

6) Latasin tabletille tällä kertaa myös e-kirjoja kirjastosta. Kätevää ja kevyttä.

7) Haltin kesäpussi ja silkkinen makuupussin pussilakana olivat hyvä yhdistelmä. Tällä kertaa vain muutama yö oli niin viileä, että nukuin makuupussissa. Yleensä käytin silkkipussukkaa ja albergueiden tarjoamia huopia (”manta”).

8) Jos joku ei muista, niin Espanjassa postimerkit saa tupakkakaupoista. Kiinakaupoista (Bazar Chino tms) taas saa kaikkea mahdollista, kuten pikkukattilan tai kamman. Salmiakkia saa Tigereistä, joita on tullut tännekin (Logroño, León, Santiago). Täysjyväleipää/ruisleipää on ainakin joskus saanut Lidleistä ja terveysruokakaupoista. 

Huomenna lähden Bilbaoon, josta minulla on lento takaisin Suomeen. Buen Camino!

8 thoughts on “Burgos

  1. Olin pari vuotta sitten tuossa isossa alberquessa.
    Buen camino!
    Kiitos kun sain seurata vaellustasi. Mielenkiintoista. Taas monta hyvää vinkkiä
    Hyvää pääsiäistä.

  2. Menipäs matkasi nopeasti. Sinulla on ollut kova vauhti. Oletin, että kävelet vielä pari päivä. Olisi pitänyt katsoa kartasta. Oikein hyvää ja turvallista kotimatkaa!

    • Hei äiti, taisin pistää uusiksi meidän vanhan ”reittiennätyksen”. Kävelin osittain pitkiä päiviä, koska jalat ja pää tuntuivat sen kestävän. Jos olisin kävelemässä Santiagoon asti, tekisin varmasti lyhyempiä päiviä ja ottaisin enemmän aikaa lepoon. Nyt menen ”lepäilemään” Bilbaoon keskiviikkoon asti.

      Hyvin monenlaiset ihmiset ovat kävelleet kanssani samaa tahtia. Täällähän ne ovat aamupalalla Burgesin alberguessa: keski-ikäinen aasialainen mies, tunnekuohuista matkaan lähtenyt (mua vähän vanhempi) saksalainen nainen, nuori ranskalainen poika pelkän viitan ja olkalaukun kanssa sekä ymmärtääkseni Saksasta asti kävellyt vähän isompaa rinkkaa kantava mies. Kerroinkohan jo tuosta saksalaisen naisen tunnekuohusta: olimme samaan aikaan St Jean Pied de Portissa. Hän kertoi ajaneensa ”tuhansia kilometrejä” sinne Saksasta, etsi paikkaa, mihin jättää autonsa, ilmoitti lähtevänsä kävelemään kohti länttä, halusi tietää, miten hän pääsee takaisin autonsa luokse. Päivien aikana hän on rauhoittunut – mikä lie ollut syynä lähteä noin extempore kävelemään.

    • Tää on vähän kuin taidemuseosssa kävisi. Paikka on sama, mutta näyttely on aina eri. Koskaan ei tiedä, mitä tällä kertaa kohtaa.

Jätä kommentti