El Burgo Ranero

Tänään oli hyvät olosuhteet olla liikkeellä. Koko päivän aurinkoa, ei tuulta, lämpöä vähän alle 10 astetta. Aamulla oli aukiolevia baarejakin (kahviloita) ensin Moratinossa (6,2 km), sitten San Nicolás del Real Caminossa. Sahagunissa, kun matkaa oli taitettu 16,6 kilometria, pääsin ihan konditoriaan.

Sahagunin kaupungin historiasta on jäänyt mieleen, miten maurit, juutalaiset ja kristityt elivät sovussa sivistyneesti, kunnes syntyi tarvetta sotia koko maa yhdelle osapuolelle.

Vastaan tuli tänään toinen poiskävelijä, tsekkimies. Laitoimme siinä caminolla järjestykseen toisen maailmansodan ja sen jälkeiset tapahtumat maidemme kannalta, sekä käsittelimme aukiolevat kaupat, ruokapaikat ja majatalot kummankin menosuuntaan päin.

Sitten minut otti kiinni farkuissa kävelevä ranskalaismies. Juttelimme englanniksi Venäjästä, Euroopasta, Ranskan tilanteesta. Kyllä meillä oli eri näkökulmat. Hän kertoi minulle, että kaikkein korruptoitunein maa on Espanja ja minä kerron, että meidän naapuristahan sitä korruptiota löytyy. Mikäs niissä naapureissa aina on vialla?

Kuva on Bercianos del Real Caminon kylästä. Hahmoa jahtaa krokotiili tai joku lisko, pistää kiireeksi! Minulla rauhallisempaa. ”Vamos” tarkoittaa, että mennään.

Onneksi saavuin El Burgo Raneroon tänään, enkä huomenna. Huomenna kylän ainoa albergue on suljettu! Huomenna minun täytyy miettiä, milloin päädyn Leonin kaupunkiin. Toivon, että löydän majapaikan, ettei tarvitse kävellä ihan aamusta iltaan. Netti avuksi!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s