Ruitelán

Jo kaksi päivää sitten teimme kolmen hengen porukalla suunnitelman päivämatkoista. Eilen Villafranca del Bierzoon ja tänään Ruitelániin. 

Aprinca-nettisivu pitää listaa talvella aukiolevista majapaikoista. Listassa lukee Ruitelánin alberguen Pequeño Potalan kohdalla, että varaaminen on välttämätöntä. Yleensähän nimenomaan majapaikkoja ei voi varata. 

Laitoin sähköpostia ja viestiä, emme saaneet vastausta. Kahdeksalta illalla porukan meksikolainen sai Ruitelánin hospitaleron puhelimella kiinni ja majoituksen varattua. Albergue on caminon varrella valkoinen talo, jossa ei ole mitään mainosta tai merkkiä majoituksen tarjoamisesta. 

Sää oli sateinen. Saksalais-meksikolais-suomalainen triomme sai caminolla täydennystä brasilialaisesta parista. Satoi, paistoi, välillä näkyi sateenkaarikin. 

Ruitelánin albergue oli ilmoittanut, että ovet aukeavat kahdelta. Ei ollut kiirettä, lyhyt päivä kävellä muutenkin. 

Valcarcen tuttu tienvarsiravintola tarjosi ruokaa ja kuivia sisätiloja. Minun Haglöfs L.I.M. -kuorikerrokseni kuivuu hetkessä, ja olen muutenkin ollut varusteisiini tyytyväinen. 

Kuvassa näkyy kaksi erilaista sadeponchoa. Minusta tuo tiiviimpi näyttää käytännöllisemmältä, jos sadeviittaa haluaa käyttää. Toinen heiluu tuulessa, ja siten tietysti kuivuukin nopeasti. 

Kahdelta pääsimme sisään caminon varren valkoiseen taloon. Yö, illallinen ja aamupala maksavat 25 euroa, mikä on aivan kohtuullinen hinta.

Iltaruuan saa onneksi jo seitsemältä. Joskus ruokaa on mahdollista saada vasta iltakahdeksan jälkeen. Minulle, joka päätän päivän kävelyt yleensä kahdelta tai kolmelta, se on pitkä aika odotella nälkäisenä. Aina minulla on eväitä mukana.

3 thoughts on “Ruitelán

  1. Samoin aina eväät mukana ja oma keitin.
    Usein löytyy porukkaa, joka yllätykseksikin kulkee samoja päivämatkoja.

Jätä kommentti