Portomarin

Kätevästi autotalli (tai mikä lie) muutettu itsepalvelumyyntipisteeksi. Hyvä sateensuoja ja tilaa istuskella. Toisesta automaatista saa eurolla kahvia ja toisesta saa eurolla vaikka pienen keksipaketin tai urheilujuoman. 

Alkumatkasta oli myös automaatteja. Jossakin kylässä näin hampurilaisautomaatin ja toisessa pizza-automaatin. Niitähän on Suomessakin. 

Jotkut apteekit ovat avanneet caminon varren kyliin automaatteja. Olen nähnyt niissä myynnissä rakkolaastareita, rakonestopuikkoja, tippoja kuiville silmille ja muuta tarpeellista. Apteekkiautomaatit ovat aina olleet apteekkien edessä. Aukioloaikojen ulkopuolella niistä on varmaan iloa myös kyläläisille, jos vaikka tarvitsee yllättäen tutin tai laastaria. 

Tänään caminolla oli paljon uusia vaeltajia. Joku kulki koiran kanssa. Yhdellä oli sateenvarjo sadeponchon lisäksi. Yksi miesporukka kuvasi päiväänsä videolle droonilla. 

Kahviautomaattien lisäksi koko päivän aikana vain yksi kahvila-baari oli auki. Kaikki kerääntyivätkin sinne. Tilaan aina ”ison maitokahvin”, nyt ensimmäistä kertaa sain kahvia kunnon mukillisen. Ei tarvinnut ottaa toista kahvia. 

Vettä satoi, ollaanhan Galiciassa. 

7 thoughts on “Portomarin

  1. Kahvi piristää. Minä tilasin aina espresson ja lasillisen hanavettä, vaikka normaalisti olenkin teenjuoja.

Jätä kommentti