El Burgo Ranero

Lyhyt päivä. Sahagunista on El Burgo Raneroon noin 17 km. Kävelin usvassa, mutta kun pääsin perille, alkoi aurinko paistaa. Täysin tyyntä. Tähän asti ei ole satanut kuin yhtenä iltapäivänä.

Kävelin tänään ilman kuoritakkia.

Näillä säillä kannattaa suosia kerrospukeutumista.

Jalassa minulla on Haglofsin vaelluskengät, eivät sellaiset kuin aikaisemmat Meindl-vaelluskenkäni olivat, mutta menevät kyllä eteenpäin. Meindl-kengät ovat kaapissa kotona, koska niitä Partasen suutari ei enää pysty venyttämään, että jalkaan mahtuisivat. Falken vaellussukkia minulla on kolmet, toistaiseksi olen selvinnyt kahdella parilla, toiset jalassa, toiset pesussa. Iltoja varten ostin Castrojerizista neljännet, merinovillaiset lämpimät sukat kopio-crocseihini.

Kävelen Haglofsin Lim -kuorihousuissa. Jos  tulisi kuuma, housuista saa sivuvetoketjut auki ylhäältä alas (tai alhaalta ylos).

Kun tulee viileämpi, voin laittaa alle Haltin tekniset pitkät kalsarit tai Haglofsin lämpimät powerstrechit (Bungy). Illalla olen käyttänyt powerstrechhousuja ja laittanut niiden päälle ultrakevyet silkkihousut, jotta olen ravintolakelpoinen.

Paitoina vaihdan bambupaitaa ja Haltin teknistä paitaa. Ehkä mukana kannattaisi olla kaksi bambupaitaa (esim Delffi). Vielä käyttämättomänä repussa kulkee Ruskovillan lämmin merinovilla-silkkisekoitepaita.

Paidan päällä on Boomerang-fleecetakki, jossa on edessä vähän vuorta. Fleecessä voisi rintatasku sisä- tai ulkopuolella, muuten se on hyvä ja lämmin. Kuoritakkini on Patagonia Strech -takki, joka on muuten Veikkauksen sponsoroima eli ostettu Casino-arvan voittorahoilla. Takissa on erinomaisesti toimivat tuuletukset, ja jos takit ovat molemmat päälläni, voin tutkia alinnaolevan fleecen taskuja tuuletusaukkojen kautta. Patagonian hupun saa kiristettyä suojaamaan tuulelta.

Käsissä on McKinleyn tuulenpitävät katkohansikkaat eli katkosormikkaat, joihin saa käännettyä hanskan kärjen sormien suojaksi. Josesta hanskat olivat vallan erikoiset ja hän arveli, että kämmenselkään kääntyvässä hanskan kärjessä on tarkoitus kuljettaa kännykkää.

Kaulan/pään suojana (ja välillä pipona) minulla putkifleecehuivi. Illalla käytän pitkää ja leveää silkkihuivia ravintolakelpoisuuden saavuttamiseksi. Huivi on käytännöllinen, olen kesäisin käyttänyt huivia pyyhkeenä, hameena, olkapäiden suojana kirkossa, alakerrosängyn näkosuojana makuusaleissa, kaulassa, päässä jne.

Musta huopahattu suojaa päätä, lierit pitävät sadetta ja tuulen loitolla.

Reppu on Osprey Aura 35. Makuupussi Marmot Helium ei ole täällä nyt yhtään liioittelua. Ensi yönkin lämmitys hoidetaan polttamalla alakerran muurittomassa kaminassa muutama sylillinen puita (yksi nyt, toinen illemmalla). Varasin makuupaikan hormin vierestä. Sinänsä aamulla ei kylmyys ole haitannut, matkaanhan sitä on tarkoitus lähteä.

Reppuun laitan sisälle kaikki muut tavarat paitsi varajuomapullon ja tauko/iltakengät eli kopio-crocsit.

Nyt teen itselleni ruokaa (makaroonia, sieniä, tonnikalaa, tomaattia, valkosipulia, chorizoa) ja maistan vähän kaupan tädin suosittelemaa Monte el Gustar -viiniä. Kaupan täti, Pili, joka on samalla hospitalero, ei antanut minun ostaa kalliimpaa pahvipurkkiviiniä, koska tämä on parempaa.

Tähän albeguehen etsitään vapaaehtoisia töihin. Jos joku on kesätyopaikkaa vajaa, tänne vaan. Vieraskirjan mukaan täällä näyttää käyneen todella paljon väkeä Aasiasta (ja Yleisradion Löytöretki-porukka). Kuulin Boadillassa, että Koreassa on julkaistu viisi kirjaa caminosta!

11 thoughts on “El Burgo Ranero

  1. Täällä soivat radiossa joululaulut ja joulujuttuja vähitgellen alamme valmistella. Ensi sunnuntaina on kaikkialla kauneimmat joululaulut, jonne monet lähtevät yhdessä laulamaan. Kun kuljet, voit laulaa itseksesi noita joululauluja ja jos tulee joku kävelykaveri, voi hänenkin kanssaan kansainvälisiä lauluja laulaa! No, jouluun on vielä aikaa.
    Milloin olet ajatellut olevasi Santiago de Compostelassa?
    Oletko kuullut, miten paljon lunta on amtkan varrelle tullut?
    Varjelusta matkaasi.

  2. Joululauluista (ja virsista) muistaakin helpommin sanat!

    Täälläkin olen nähnyt jouluvaloja esimerkiksi Sahagunissa, mutta eihän tämä muuten jouluiselta tunnu.

    Lunta ei ole vielä näkynyt, mutta kyllä siitä ovat monet puhuneet. Olen varautunut lumeen liukuestimillä ja sisulla. Viimeistään Cebreirolla lunta luulisi näkyvän.

    Minulla on lennot Suomeen 23. päivä joulukuuta, mutta saas nähdä, mihin olen päässyt siihen mennessä. Jouluna on tarkoitus olla kotona.

    Kiitos toivotuksista. Paikallisilta olen saanut yhden pyhimyskuvan (suojelemaan) ja tau-ristin (auttamaan). Hyvin ovat ystävällisiä.

  3. oli miukava lukea että asukokonaisuutesi on toimiva. minullakin on monet pikkujouluvariaatiot täällä. muuten kyllä menee vähän niin ettei soisi, mutta oikeastaan varsin mukavasti. punaviiniä kuluu täälläkin. olen pitänyt kalasataman avoimet lounas ovet ja vierasvarat aina vähässä! ilmeisesti kamera toimii…

    • Tätä asukokonaisuutta ei kyllä voisi pikkujouluihin viedä. Nytkin minulla on ne tallinnalaiset oranssit kopio-crocsit, siniset silkkihousut, metsänvihreä fleece päällä ja samanvärinen ihme putkihuivifleece päässä. Jos vihreä olisi punaista, menisin tontusta. Kamera toimii, mutta aina kuvia ei pääse lataamaan verkkoon. Täälläkin San Martinissa on aivan liian hitaat yhteydet.

  4. Varustevalinnat vaikuttavat varsin toimivalta kokonaisuudelta, jos vain yhdet lisäsukat on tarvinnut hankkia!

    • Toistaiseksi varusteet ovat toimineet. Koko ajan kyllä joku aina muistaa pelotella, etta ”lunta tulee, lunta tulee” ja ”huomisesta säästä ei tiedä”.

      Nyt tänään, kun aurinko paistoi ja lämpoä oli yllättävän paljon, olisi melkein ollut kevyemmille housuille käyttoä. Keväällähän täällä on samanlaista ailahtelevaa säätä, kuulin Radio Caminosta (eli joku kertoi), että toukokuussa pyrenneillä voi sataa 20 cm lunta, joka sulaa samantien auringossa pois.

    • Tullaan, tullaan! Aatonaaton jouluaterialle en ehkä sittenkään ehdi, mutta aattoaamuna halliin? Täytyy vielä tarkistaa lennot.

  5. Hei taas!

    Toivottavasti seuraava etappikin sujui hyvin, taidat yöpyä vielä jollain pienemmällä paikalla ennen Leonia? Kuvistasi päätellen pohojalaanenkin saattaisi EHKÄ kyllästyä muuten-niin-kauniin-tasaisen peltomaiseman katseluun. Teillä näyttää suht lempeä plussakeli jatkuvan seuraavat päivät, sitten Leonin tienoillekin luvataan näemmä lunta. Tänne Suomeen on ennustettu ensi viikon loppupuolelle -20 astetta.

    Päivitin majapaikkojasi Google-karttaan:
    http://maps.google.fi/maps/ms?ie=UTF8&hl=fi&msa=0&msid=100810769583451751448.000479fea39b1328d82c2&ll=42.451835,-4.691162&spn=2.225059,5.817261&z=8

    • Miinus kaksikymmentä! Ja mie täällä parpatan ilmastonmuutoksesta ja norppien kohtalosta ja että ”saa nähdä tuleeko Suomeenkaan valkeaa joulua”. Hilllitsen itseäni. Yleisesti ottaen moni sanoo, että ilmasto on jostain syystä muuttunut vuosien aikana.

Jätä kommentti